De juiste verlichting voor in uw praktijk

Om een bestaande situatie te kunnen verbeteren en optimaliseren is het belangrijk om te visualiseren wat het gewenste resultaat zou moeten zijn. Dus voordat u begint met het monteren van verlichting is het zeer belangrijk om hierin de juiste overweging te maken. In deze overweging dient u mee te nemen op welke plek in een bepaalde ruimte verlichting moet komen te hangen en welke sterkte en kleurtemperatuur de verlichting heeft. Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en functionaliteit van een ruimte.

 

HABITAT DENTAL kan u hiermee helpen en ondersteunen

Als tandarts hebt u een goede verlichting nodig om optimaal te kunnen presteren. Uw werk draait om details en u moet alles goed kunnen zien. Bij het kiezen van de juiste verlichting moet u rekening houden met de hoeveelheid licht, de lichtverdeling, kwaliteit en de lichtbron. De tandartslamp moet natuurlijk helder zijn zodat u goed zicht hebt in de mond. Echter is de algemene verlichting in uw tandartspraktijk ook erg belangrijk. De verlichting om de behandelstoel heen moet idealiter minder fel zijn dan de behandellamp zelf, zodat er een prettige omgeving voor u en de patiënt gecreëerd wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk meer ruimtes in uw praktijk. In de wachtkamer kunt u het best kiezen voor warme verlichting zodat wachtende patiënten zich thuis voelen. In de gang naar de behandelkamer toe kiest u dan voor iets fellere verlichting, zodat de patiënt geleidelijk aan steeds helderder licht ervaart en de overgang niet zo groot is. In de behandelkamer passen wij het principe toe van Prof.Emeritus Dental Ergonomics Oene Hokwerda. Ook maken wij zoveel mogelijk gebruik van standaard verlichting van hoge kwaliteit, waar geen “Dental“ prijskaartje aan hangt.

 

  • met de juiste verlichting in uw tandartspraktijk bent u duurzaam en milieubewust bezig doordat u minder energie verbruikt.
  • LED verlichting gaat een langer mee dan conventionele verlichting, waardoor u ook bespaart op de onderhouds- en vervangingskosten.
  • met de juiste verlichting kunt u prettiger werken doordat er vrijwel geen trillingen in het licht zitten (flickering). Hierdoor kunt u zich beter concentreren en vermindert lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn.
  • het verhoogt de kwaliteit van uw praktijk.

 

Habitat Dental is specialist op het gebied van verlichting. Wij kunnen de verlichting in uw tandartspraktijk aanbrengen of vervangen door een verlichting die voldoet aan de laatste normen en die uw werkplezier verhoogt. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om de huidige situatie te bekijken. Vervolgens maken we een lichtplan op maat; wij werken namelijk niet met standaard pakketten en zorgen er altijd voor dat u de beste lichtsituatie heeft waarmee u ook het meeste rendement behaalt.

Persoonlijk advies over de juiste verlichting?