Apparatuur

Habitat Dental is niet merkgebonden waardoor wij u objectief kunnen adviseren welke apparatuur nog goed bruikbaar is, of wat toch aan vervanging toe is. Door onze jarenlange ervaring en onderhoud van bijna alle fabrikanten hebben wij veel kennis opgedaan over dentale apparatuur, die wij graag met u delen. Door dit met u te delen kunnen wij u begeleiden in het maken van een gedegen keuze. Bij een dergelijke inventarisatie staat uw wens en budget voorop en kunnen wij passend product adviseren en/of zelf aanbieden.

 

A-merk vs B-merk behandelunit

Uit onze ervaring blijkt dat het vaak niet loont om voor een B-merk behandelunit te kiezen. Wij merken dat deze keuze veelal vanuit een financiële en kort termijn gedachte wordt gemaakt en niet met het oog op de toekomst, ergonomie en bedrijfszekerheid. Doordat een B-merk behandelstoel, vaak maar door één depot in Nederland kan worden onderhouden, kan dit uw bedrijfszekerheid in gevaar brengen en heeft het desbetreffende depot daarmee een monopoliepositie. Met deze kennis adviseren wij u daarom graag om, of voor een occasion A-merk te kiezen, of een instap A-merk behandelunit van bijvoorbeeld Sirona, KaVo of Planmeca.

 

Budget

Heeft u een kleiner budget, geen probleem! Wij adviseren u ook graag in de tweedehands/occasionmarkt. Omdat veel apparatuur, veelal behandelstoelen op specificatie worden gemaakt, is het vaak de vraag of dit één op één bij u in de praktijk aangesloten kan worden. Door uw voorzieningen met het aanbod te vergelijken, kunnen wij voor u duidelijk maken of de aangeboden apparatuur past en zo niet, inzichtelijk maken wat er ook eventueel aangepast moet worden.

Persoonlijk advies over dentale apparatuur?